Menu Sluiten

Informatie ABC

Bij de Freedom-Tour kun je 2 dagen een prachtige historische route fietsen. De fietstocht, waar sportief genieten centraal staat, zal plaatsvinden op zaterdag 12 september en zondag 13 september. Naast de prachtige routes, die elke dag een ander gebied in het Rijk van Nijmegen zullen aan doen, zullen deelnemers langs verschillende Superstops gaan. Het belooft een geweldig evenement te worden, dus schrijf je gauw in!

In het ABC hieronder worden de belangrijkste praktische vragen voor deelnemers beantwoord. Staat de juiste informatie er niet bij, neem dan contact met ons op per e-mail: info@freedom-tour.nl.

CONTACT
Mocht je contact op willen nemen met de organisatie? E-mail: info@freedom-tour.nl.

DATUM
De Freedom Tour zal plaatsvinden op 12 tot en 13 september 2020.

START
Elke dag wordt er gestart bij De Lindenberg (Ridderstraat 21, Nijmegen). Er kan gestart worden tussen 9:00 en 11:00 uur. Klik HIER voor de start/ finish locatie.

FINISH
De finish van de Freedom Tour is bij het Infocentrum WO2 (Ridderstraat 27, Nijmegen), vlak bij de Lindenberg.Finishen kan vanaf 12:00 uur tot 16:30 uur.

INSCHRIJVEN
Inschrijven verloopt via een beveiligde pagina (https). Klik hiervoor op deze link. Daarnaast kan op de dag zelf ook nog een startbewijs worden aangeschaft.

KOSTEN
Deelnemers die zich vroeg inschrijven voor de Freedom Tour betalen €7,50 per dag mits men zich tijdig inschrijft. Bij de inschrijf pagina. staat een kosten overzicht.

DEELNAMEBEWIJS
Na inschrijving ontvang je een email waarin uw deelname wordt bevestigd. Dinsdag 8 september ontvang je een mail met alle nodige informatie en je inschrijfnummer. Je geeft dit nummer door op de startdag van je fietstocht bij het wedstrijdsecretariaat. Hierna ontvang je je startpakket.

ROUTE
De route wordt aangegeven met gele plastic pijlen en er staan splitsingsborden (30km/ 45km). De routebeschrijving en de GPX bestanden ontvangen deelnemers een paar dagen voor de Freedom-Tour.

DEELNAME LIMIET
Aan de Freedom Tour kunnen maximaal 400 mensen deelnemen.

FIETSEN
Iedereen is welkom bij de Freedom Tour, dus deelnemers kunnen ook mee doen met bijvoorbeeld een e-bike, ligfiets of een driewieler. Houd hierbij wel altijd rekening met de andere deelnemers van de Freedom Tour.

FIETSENSTALLING
Bij de startlocatie is een parkeerplaats waar je je fiets kunt plaatsen.

MEDAILLES
Wanneer je de route twee dagen succesvol per fiets volbrengt ontvang je een medaille. De wordt gegraveerd.

PARKEREN
Er is beperkte parkeergelegenheid bij de start/ finish. We adviseren je om buiten de stad te parkeren. Parkeren met de auto in het hartje van de start is altijd een uitdaging en vaak een duur grapje. Natuurlijk kan parkeren op veel plekken, maar hierbij drie tips die we kunnen geven:

  • Parkeren op de Wedren (dagkaart kost € € 7,00)
  • P+R Nijmegen Noord Waalsprinter (dagkaart kost € € 3,50)
  • Parkeren bij het Honig Complex of Nijmegen West (gratis)

OVERNACHTEN
Omdat de deelnemers uit het hele land komen en sommigen zelfs uit Duitsland, hebben wij een aantal regionale overnachtingsmogelijkheden geselecteerd:

Camping de Groote Flierenberg
Zevenheuvelenweg 57
Berg & Dal
info@campingdegrooteflierenberg.nl

Hotel Bungalowpark de Zeven Heuvelen
Cranenburgsestraat 23b
6561 AM Groesbeek
Telefoon: 024 – 397 58 41
info@dezevenheuvelen.nl

SOCIAL MEDIA
De Freedom Tour gaat met haar tijd mee en is actief op de social media.

SUPERSTOPS
Tijdens de Freedom Tour zullen er per dag 5 Superstops worden aangedaan.

VEILIGHEID
Tijdens de Freedom Tour moeten deelnemers zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels. Iedereen rijdt op eigen risico mee en moet in goede gezondheid verkeren. Bij twijfel neem contact op met de organisatie. Daarnaast moet u een deugdelijke fiets hebben met een bel. Bij de start-finish zullen gecertificeerde EHBO-ers aanwezig zijn en bij elke SuperStop zijn EHBO-koffers. Tot slot zal er een auto beschikbaar zijn om in het geval van calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden voor de Freedom Tour kan je hier vinden.